Rob Rutjes componist


Programma muziek

 
 
 

Programmamuziek bij presentatie van een bouwplan

Uitgangspunt bij mijn werk is dat programmamuziek bij de presentatie van een maquette of bouwplan kan resulteren in bijvoorbeeld minder weerstand bij de uitvoering van het plan, sneller bereiken van het drempelpercentage van verkochte woningen en daardoor structureel lagere kosten

De stijl die kenmerkend is voor mijn muziek is in te delen in de programmatische of programmamuziek. Muziek die weergeeft wat letterlijk pro gramma (Grieks; voorgeschreven) is. Het gaat meestal om instrumentale muziek en het voorgeschrevene ligt buiten de muziek zelf zoals een verhaal, schilderij, landschap, gedicht. Op deze wijze tracht ik de zintuigelijke capaciteiten van de mens aan te spreken. De muziek verteld een verhaal. Deze stijl is natuurlijk uitermate geschikt om ook de boodschap van de opdrachtgever te vertellen.

Mijn muziek kan daarom zeer goed gebruikt worden bij productintroducties, speciale acties (opening nieuwe collectie etc.) Verder bij films of bijvoorbeeld ook als extra dimensie bij een maquette of presentatie van een bouwplan.


Luister naar een voorbeeld op de volgende pagina.